TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máte chuť na něco delikátního a časově nenáročného? Neváhejte a rozhodně se pusťte do vaječného ragú s tuňákem. Toto hlavní jídlo rozhodně svojí chutí potěší a s přílohou příjemně zasytí.

Suroviny

6 vajec
2 menší cibule
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
0,4 l mléka
0,4 l masový vývaru
zelená petrželka a čerstvý kopr
80 – 100g tuňáka ve vlastní šťávě
sůl, bílý pepř

Postup

Uvaříme si vejce natvrdo (8–10 minut), necháme vychladnout, oloupeme. Později nakrájíme.

Na oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou, necháme zpěnit a přilijeme mléko a masový vývar. Vyšleháme do hladké omáčky. Povaříme ji zhruba ještě 5 minut.

Tuňáka rozebereme na malé kousky, pokud nemáme drcený a s na kousky nakrájenými vejci dáme do omáčky. Přidáme nasekanou pažitku, čerosolíme a opepříme. Při přihřívání mícháme velmi opatrně. Podáváme s tmavým pečivem vařenými brambory či bramborovou kaší.

Tags : ragú

Nenechte si ujít další zajímavé články