Silvestrovská a vánoční klasika bude v domácím podání chutnat ještě lépe!
Suroviny na 1 l likéru:
6 žloutků
2 vanilkové cukry (nebo ½ vanilkového lusku)
2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
½ l brandy nebo rumu
Postup:
V kastrůlku svaříme kondenzované mléko a vanilkový cukr (vanilkový lusk). Necháme trochu vychladnout, a pokud jsme použili lusk, vyjmeme ho. Do mísy dáme žloutky a postavíme nad vodní lázeň. Za stálého míchání přilijeme mléčnou směs. Šleháme do zhoustnutí, sejmeme, necháme zcela vychladnout. Nakonec pomalu vlijeme brandy a lehce prošleháme. Koňak můžeme ještě přecedit přes jemné síto. Naplníme do lahví a necháme v ledničce „uležet“. Extratip: Pokud do kondenzovaného mléka přidáme 4 lžičky instantní kávy rozpuštěné v 0,1 l horké vody, vyrobíme likér kávový. Když přidáme 1 tubu pikaa, vznikne likér kakaový.