TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Luxusní pochutina třeba na večírky. Trochu ze staré školy, možná, ale ani tak chuťově nezklame!

Suroviny na 4 porce

1 balení červeného či černého kaviáru (cca 80–95g)
8 vajec
100 g másla
sardelová pasta
citron
petrželka
hlávkový salát

Postup

Vajíčka uvaříme natvrdo (v čerstvých zůstane žloutek uprostřed).

Vychladlá rozpůlíme a vyjmeme žloutky.

Rozstrouháme je a našleháme s povoleným máslem, ochutíme trochou sardelové pasty. Bílkové košíčky naplníme kaviárem, pak ozdobně nastříkáme náplní a vršek ozdobíme zbytkem kaviáru, snítkou petrželky nebo kouskem citrónu.

Chceme-li mít plněných vajec více, zdobíme je kaviárem jen navrchu. Vajíčka rozložíme na hlávkový salát, případně doplníme dalšími pochoutkami. Jako přílohu podáváme tmavou bagetku, zapíjet můžeme šampaňským.

Nenechte si ujít další zajímavé články