Další varianta „epesní“ dýňové polévky!
Suroviny
1 dýně Hokkaido
2 lžíce červené čočky
2 cibule
1 lžička provensálského koření
2 celé badyány
1 celá skořice
1 lžička hrubozrnné soli
1 lžíce čerstvého zázvoru
100 ml smetany
4 lžíce sezamových semínek
Postup
Dýni umyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Smícháme se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečeme do měkka při 170 °C.
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahneme a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme asi 15 minut.
Z vývaru vyjmeme koření, přidáme upečenou dýni, povaříme a rozmixujeme do hladkého krému. Polévku zjemníme na talíři rostlinnou smetanou a posypeme opraženým sezamovým semínkem.
Tags :
Dýňovka