Tradiční cizrnové medailonky s dipem vám oživí a zpříjemní den.
Ingredience
200 g cizrny
200 g bílého jogurtu
170 g řepkového oleje
50 g strouhanky
50 g sýru eidam
20 g česneku
2 vejce
Postup
Přes noc si namočte cizrnu ve vodě. Druhý den ji uvařte do měkka. Cizrnu rozmixujte a vmíchejte do ní vejce, strouhanku, sýr, česnek, olej, sůl a koření dle své chuti.
Můžete přidat i bylinky ze své zahrádky. Vytvořte si 4 ks karbanátků, které pak osmažte na pánvi. Jogurt smíchejte s nastrouhaným česnekem. Přidejte sůl.
Jogurt je dobré nechat alespoň na 30 minut odpočinout, aby se v něm pěkně rozležel česnek. Medailonky podávejte přelité jogurtovým dipem a zeleninou.