Oblíbená pomazánka z cizrny, která chutná na chlebu i na krekrech. Místo tahini pasty můžete použít opražená rozmixovaná sezamová semínka.
Ingredience
1 plechovka cizrny
½ lžičky jedlé sody
¼ hrnku citronové šťávy
1 stroužek česneku
½ lžičky soli
180 g pasty tahini
3 lžíce studené vody
2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce panenského oleje
Postup
Cizrnu dejte na pánvičku, při-sypejte sodu. Podlejte vodou a nechtě vařit 20 minut. Rozmixujte citronovou šťávu s česnekem a solí.
Poté přidejte tahini a mixujte do krémové konzistence.
Do pasty přidejte studenou vodu a mixujte. Uvařenou cizrnu prolijte rovněž studenou vodou.
K pastě přidejte uvařenou cizrnu, kmín a mixujte. V průběhu přilévejte olej. Hotový humus servírujte posypaný bylinkami v mističkách.