Tohle jídlo je rychlovka, která potěší každého strávníka!
Suroviny
600 g celeru
600 g brambor
2 lžíce olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýry
hrstka vlašských ořechů
cherry rajčátka
Postup
Celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a mírně zchladlé nastrouhejte. Ochuťte je.
Přidejte nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.
Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody.
Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové noky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte rajčátka a špenát.