Víte, že z nedojedené kachny nebo zbylých jater můžete vykouzlit famózní paštiku, která je výborná na opečeném celozrnném toustíku?
Ingredience
400 g kachního masa a jater
1 cibule
50 g slaniny
50 ml sladké smetany
sádlo
snítka saturejky
muškátový oříšek
sůl
pepř
portské víno
červený rybíz (nebo jiné drobné ovoce)
1 lžíce nasekaných mandlí
Postup
Játra nakrájejte, cibuli oloupejte a nakrájejte, stejně tak i slaninu. Na pánvi rozehřejte sádlo, přidejte cibuli, slaninu a nechte zhnědnout. Přidejte játra, která orestujte zprudka tak, aby byla uvnitř růžová.
Sundejte z plotny a nechte vychladnout. Poté játra přendejte do vyšší misky, přidejte smetanu, portské víno a koření. Pomocí tyčového mixéru umixujte dohladka.
Poté přendejte do skleničky. Na paštiku poté nalijte směs sádla, rybízu a vína, kterou předtím zahřejte na pánvi.