Bonbony ze švestek, bez umělých dochucovadel a konzervantů, si vaše vnoučata zamilují.
Ingredience
1 kg švestek
1 hrnek bílého vína (ideálně chardonnay)
1 čajová lžička práškové želatiny
1 a ½hrnku cukru krupice
Postup
Nejdříve si připravte plech vy-ložený pečicím papírem, který lehce potřete rostlinným olejem. V hrnci přiveďte k varu pokrájené švestky a víno a za občasného míchání nechte na mírném ohni vařit cca 15–20 minut.
Propasírujte přes hustý cedník. Ovoce přelijte do čistého kastrolu. Ve vedlejší misce smíchejte želatinu s cukrem a nechte odstát. Mezitím na mírném ohni redukujte švestkové pyré, až bude trošku lepkavé. Přibližně 15 minut. Pak vmíchejte směs cukru a želatiny.
Směs dejte znovu na oheň a na mírném plameni vařte přibližně dvě minuty, pak vlijte do plechu. Ten nechte nezakrytý na chladném místě 24 hodin odstát. Nakrájejte a obalte v cukru