Nevíte jaké houby použít? Smaženici nejvíce sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.
Ingredience
2 lžíce másla nebo sádla
1 cibule
500 g hub
2 lžičky drceného kmínu
sůl a pepř
2 vejce
topinky nebo chléb
Postup
V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.
Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vody (raději méně než více, případně vodu dolijete – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši).
Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám. Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo chlebem.
Tags :
smaženice