Skvělá příloha, ale také výborný hlavní chod.
Suroviny
500 g nových brambor
2 lž. slunečnic. oleje
6 plát. slaniny
pepř
125 g čerstvých hub
6 vajec
petrželka na ozdobu
sůl
Postup
Brambory uvaříme, slijeme a dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme slaninu, houby a za občasného míchání restujeme, dokud nebude slanina křupavá a houby nezměknou. Pak sundáme z plotny. Vychladlé brambory nakrájíme na plátky a smícháme v pánvi se směsí hub a slaniny.
Vejce prošleháme, osolíme, opepříme a přelijeme jimi směs v pánvi. Zakryjeme a vaříme při střední teplotě, dokud nebudou vejce téměř zatuhlá. Dáme pod horký gril. Když začne vršek hnědnout, posypeme petrželkou a podáváme.
Tags :
nákyp