Toto nadýchané pečivo je balzámem pro naše chuťové buňky. Jak ale na něj?
Těsto
Pokud byste používali klasické droždí, bylo by třeba nejprve připravit kvásek a potom postupovat dále v míchání těsta. Díky sypkým kvasnicím je možné tento krok vynechat, a tak se můžete ihned pustit do přípravy těsta. Těsto si po hnětění zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
Tvorby croissantů se nebojte
Není to nic složitého a postupuje se podobně, jako u klasického rohlíku. Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého můžete dát jednu lžičku náplně dle vaší chuti. Potom už jenom zabalte a vložte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte na 180 °C
Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile bude připravena, vložte do ní plech. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně dozlatova. Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné croissanty obalte v moučkovém cukru.
Vyzkoušejte i náplně
To je v podstatě jenom na vás samotných. Mezi typické náplně rozhodně patří různé marmelády, stejně jako se může jednat o ořechy, nic ale nezkazíte ani populárním lískooříškovým krémem, stejně jako můžete zkusit i náplň z tvarohu.