TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Toto nadýchané pečivo je balzámem pro naše chuťové buňky. Jak ale na něj?

Těsto

Pokud byste používali klasické droždí, bylo by třeba nejprve připravit kvásek a potom postupovat dále v míchání těsta. Díky sypkým kvasnicím je možné tento krok vynechat, a tak se můžete ihned pustit do přípravy těsta. Těsto si po hnětění zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.

Tvorby croissantů se nebojte

Není to nic složitého a postupuje se podobně, jako u klasického rohlíku. Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého můžete dát jednu lžičku náplně dle vaší chuti. Potom už jenom zabalte a vložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte na 180 °C

Troubu si předehřejte na 180 °C a jakmile bude připravena, vložte do ní plech. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně dozlatova. Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné croissanty obalte v moučkovém cukru.

Vyzkoušejte i náplně

To je v podstatě jenom na vás samotných. Mezi typické náplně rozhodně patří různé marmelády, stejně jako se může jednat o ořechy, nic ale nezkazíte ani populárním lískooříškovým krémem, stejně jako můžete zkusit i náplň z tvarohu.

 

Tags : croissant

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....