Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák.
Ingredience
cca 20 špekáčků
3 feferonky
4 cibule
5 kyselých okurek
1 malá sklenice kysaného zelí
Na nálev
1 litr octa
700 ml vody
1 lžíce celého pepře
7 bobkových listů
1,25 kg mrkve
Postup
Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte mrkev a krátce povařte.
Oloupané špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou – do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt ucpěte kysaným zelím. Zalijte vlažným lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.
Poté se do nich můžete s chutí pustit. Jednoduché a neuvěřitelně dobré.