Naše nejoblíbenější příchuť, zvládnete ji i podomácku!
Suroviny
2 hrnky 40 % šlehačky
1 hrnek kondenzovaného mléka
1 a ¼ hrnku vody
1 hrnek sušeného mléka
1 a ¼ nesolených pistácií
Postup
Jeden hrnek pistácií rozsekáme v kuchyňském robotu najemno. 1/4 hrnku pistácií rozsekáme nožem nahrubo. Do sušeného mléka vmícháme hrnek a čtvrt vlažné vody. Dobře promícháme. Jednu smetanu necháme tekutou a tu druhou vyšleháme ve velké míse do tuha.
Všechny připravené ingredience spojíme v tomto pořadí: Sušené mléko rozpuštěné ve vodě promícháme s tekutou šlehačkou a kondenzovaným mlékem. Přisypeme a promícháme pistácie. Vzniklou směs postupně a opatrně smícháme s dotuha ušlehanou šlehačkou.
Nalijeme do plastového kontejneru s pevným zavíráním (zavírání je opravdu důležité, aby se ke zmrzlině nedostala vlhkost a netvořily se krystalky). Zmrzlinu ještě posypeme většími kousky nahrubo posekaných pistácií a dáme zmrazit