TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Černé olivy dnes běžně seženete na váhu. Jsou cenově výhodnější a chuťově lepší než ty ve sklenicích. Budete-li mít možnost, sáhněte po řecké odrůdě Kalamata.

Ingredience

100 g zelených fazolových lusků
4 vejce
4 středně velké brambory
2 hrsti baby špenátu
8 cherry rajčat
2 plechovky tuňáka,
4 řezy z ančoviček
16 černých oliv
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
sůl

Postup

Zelené fazolky dejte na minutu do vroucí vody a pak je zchlaďte pod studenou vodou.

Uvařte brambory a vejce natvrdo, oboje nechte lehce zchladnout, pak oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Ve velké míse smíchejte brambory, fazolky, baby špenát, rajčata, tuňáka, ančovičky a olivy.

Olivový olej smíchejte s octem a zálivkou přelijte salát.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články