TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pokrm, který máme všichni spojený s létem. Pusťte se do ovocných knedlíků.

Ingredience

50 g strouhanky
120 ml vlažného mléka
250 g hladké mouky
1 špetka soli
30 g rozpuštěného másla
2 žloutky

Na náplň

2 jablka,
2 lžíce skořicového cukru

K podávání

120 g tvrdého tvarohu
3 lžíce cukru moučka
70 g rozpuštěného másla
mletá skořice

Postup

Strouhanku zalijte polovinou mléka a nechte chvilku provlhnout. Pak přidejte všechny zbylé ingredience a rukama vypracujte pružné, tvárné těsto.

Ve velkém hrnci dejte vařit dostatek vody. Jablka oloupejte a vykrojte jádřince. Ovoce nakrájejte na kousky a smíchejte se skořicovým cukrem. Z těsta odebírejte kousky, které v dlani zploštěte, doprostřed vložte kousek jablka a zabalte do kuličky.

Pečlivě těsto slepte, aby se vám knedlíky při vaření nerozpadly. Následně je opatrně vhoďte v jednu chvíli do vroucí vody a asi 12–15 minut vařte doměkka. Množství je obvykle potřeba uvařit ve 2 dávkách, záleží ale na velikosti hrnce.

Dejte na naše rady

Náplň

Švestky očistěte a podle svých preferencí vypeckujte. Počítejte ale s tím, že vypeckované švestky pustí během vaření šťávu, těsto v tom případě udělejte trochu hustší, aby se zcela nerozpadlo.  Místo švestek ale můžete použít jablka, hrušky nebo jiné ovoce.

Těsto

Pokud si brambory stihnete uvařit den předem, tím lépe pro vás, těsto bude lépe držet pohromadě.

Vaření

Ve chvíli, kdy jsou knedlíky hotové, vyplavou samy na hladinu. Dbejte na to, abyste je opravdu vařili pod poklicí, jinak nebudou nadýchané! Uvařené knedlíky z hrnce vyjměte, dejte je do mísy, každý zvlášť propíchněte a zalijte je troškou rozpuštěného másla, aby se neslepily.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...