Lahodná polévka s modrým sýrem dokáže pořádně zasytit.
Ingredience
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
900 g cuket
3 lžičky sušeného oregana
sůl a pepř
500–600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
120 g gorgonzoly
čerstvé oregano na ozdobu
Postup
Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno. Opékejte 5 minut.
Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka a 3 lžičky sušeného oregana. Osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut. Přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, povařte půl hodiny.
Polévku těsně před koncem vaření promixujte, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte oreganem.