TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchý džem budete mít hotová asi za 25 minut a vystačí vám na 3 sklenice o objemu 350 mililitrů!

Suroviny

800 g ostružin
800 g angreštu
1 zarovnaná kávová lžička (KL) mleté skořice
1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava

Na přípravu džemu ostružiny i angrešt očistíme a přebereme. Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a přes sítko propasírujeme. Ovoce vložíme do většího hrnce, přidáme skořici a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

Na talířek kápneme 1-2 KL džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

TIP

Džem lze připravit i ze zmrazených ostružin a angreštu (před zpracováním nutno rozmrazit).

Nenechte si ujít další zajímavé články