Dezert Pavlova, pojmenovaný po slavné ruské primabaleríně Anně Pavlovové, zvládne každý.
Potřebujete
3 vejce
špetku soli
několik kapek citronové šťávy
150 g cukru moučky
1 lžičku balsamica
75 g 70% hořké čokolády
Krém
1 lžíci cukru moučky
150 ml smetany ke šlehání
200 g malin
mátu
případně další drobné ovoce na zdobení
Postup
Z bílků se solí a citronovou šťávou vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidávejte po lžících cukr a vytvořte hladkou, hustou a lesklou hmotu.
Rozehřátou čokoládu s balsamikem zapracujte do hmoty.
Na plech vyložený pečicím papírem poklaďte 6 stejně velikých kopečků, ve kterých uprostřed lžící udělejte důlek.
Vložte do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 1 hodinu. Pak troubu vypněte, trochu otevřete dvířka a nechte 1 hodinu chladnout.
Vyšlehejte smetanu se lžící moučkového cukru a navršte ji na dortíky. Povrch ozdobte malinami, případně dalším ovocem a lístky máty.