Plněné pečivo, ať už sýrem, nebo něčím jiným, je vždy lahůdka. Vyzkoušejte…
Suroviny
1 bochník chleba
200 g sýra eidam
½ hrsti lístků čerstvého rozmarýnu a petrželky
5 snítek tymiánu
20 ml olivového oleje
Postup
Bochník nařežeme nožem na pečivo nejprve podélně na proužky, následně křížem vodorovně. Zářezy by měly být hluboké zhruba do poloviny výšky bochníku. Sýr najemno nastrouháme. Bylinky nasekáme a promícháme s olejem. Celý bochník zasypeme sýrem, vpracujeme ho i do zářezů a přelijeme bylinkovým olejem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
TIP
Bochník chutná skvěle i studený, proto je ideální ho vzít s sebou na piknik. Při přípravě můžeme použít i jiné druhy sýrů, například s modrou plísní