Suroviny
1 hrnek mouky
2 vejce
2 hrnky mléka sůl olej
Na náplň
chřest v nálevu
šunka
muškátový květ sýr
Postup
Vejce rozmícháme v mléku se špetkou soli. Přidáváme prosátou mouku a mícháme metličkou dohladka. Necháme odpočinout přes noc v lednici. Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
Rozpálíme pánev asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená. Pánev nakloníme a na okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto pokryje její dno.
První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět, jak na to. Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly. Stonky chřestu obalíme plátkem šunky. Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou a zapečeme na grilu.