Výborně se hodí jako sytý předkrm, příloha nebo jako večeře.
Ingredience
6 velkých brambor
12 plátků uzené slaniny
olivový olej
4 lžíce zakysané smetany
200 g sladké kukuřice
1 svazek jarní cibulky
čerstvá petrželka
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory omyjte, propíchejte je vidličkou a pečte je cca 1 hodinu, až budou na stisknutí měkké.
Slaninu nakrájenou na kostičky opražte na pánvi s olejem, až bude křupavá.
Brambory rozpulte, vydlabejte dužinu a dejte ji do mísy. Vybrané slupky dejte na pekáč. Do brambor přidejte zakysanou smetanu a vytvořte hladkou kaši. Vmíchejte slaninu, kukuřici, jarní cibulku a ochuťte. Směs dejte do slupek.
Brambory pak pečte asi 15 minut, až náplň začne zlátnout. Poté zdobte čerstvou petrželkou.
Tags :
plněné