Aby maso mělo ten správný říz, k tomu dopomůže pivní marináda. K její přípravě stačí jen dobré pivo a pár základních surovin.
Potřebujete
70 ml světlého piva
1 cibuli
1 lžíci olivového oleje
1 lžící sójové omáčky
1 lžičku hořčice
1 lžičku chilli koření
½ lžičky cukru
½ lžičky soli
pár kapek tabasca
Postup
V misce dobře rozmíchejte pivo, sójovou omáčku, olej a hořčici. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno a přidejte do misky.
Do směsi přidejte chilli koření, cukr, sůl a opět dobře promíchejte. Nakonec přidejte pár kapek tabasca podle vlastní chuti a opět promíchejte.
Hotovou marinádu nechte nejdřív v lednici asi půl hodiny odležet a pak ji použijte ideálně na marinování krkovice, žebírek a podobně. A k tomu samozřejmě sklenici piva.