TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4–6 porcí

500 g měkkého tvarohu
200 g rostlinného tuku
200 g moučkového cukru
2 žloutky
0,2 l mléka
1–2 lžíce želatiny
300 g jahod či jiného ovoce
piškotový korpus o hmotnosti 200 g
3–4 lžíce rumu

Postup

V hrnci ohřejeme mléko a přidáme želatinu. Promícháme a necháme vychladnout. Směs vlijeme do mixéru a spolu s tukem, tvarohem, cukrem a žloutky umixujeme dohladka. Dortovou formu opláchneme studenou vodou a vlijeme krém.

Do něj vložíme pokrájené jahody a přiklopíme korpusem. Zakapeme rumem. Dáme do ledničky na 4–5 hodin. Po ztuhnutí otočíme vzhůru nohama a korpusem dolů na servírovací talíř a hustě poklademe kousky jahod. Lze přizdobit šlehačkou.

Nenechte si ujít další zajímavé články