Japonská omáčka teriyaki kromě ochucení pomáhá díky obsaženým enzymům k rychlejšímu změknutí masa.
Potřebujete
500 g libového hovězího (svíčková, kýta)
3 lžíce teriyaki omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci rajčatového protlaku
1 lžíci hnědého cukru
200 g mrkve
1 stroužek česneku
sezamové semínko
jarní cibulku
olej
Postup
V míse smíchejte teriyaki omáčku, rajský protlak, prolisovaný česnek a cukr. Hovězí maso omyjte, osušte a nakrájejte na nudličky. Mrkve očistěte a nakrájejte na tenké proužky nebo nadrobno.
Masové nudličky a plátky mrkve přidejte do připravené směsi a dobře promíchejte. Pak směs rychle osmahněte v pánvi na oleji, postačí 6–8 minut nebo než je hovězí hotové.
Přendejte na talíře a posypejte sezamovým semínkem a nakrájenou cibulkou. Podávejte se zeleninovou oblohou, rýží nebo nudlemi.