Vláčná, nadýchaná mramorová bábovka je symbolem domácí pohody.
Suroviny na 10 porcí
180 g másla
6 vajec
300 g krupicového cukru
250 ml vlažné smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
450 g polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
tuk a hrubá mouka na formu
moučkový cukr na posypání
Postup
Žloutky utřete s cukrem. Přidejte změklé máslo a smetanu. Dobře promíchejte. Zvlášť ušlehejte bílky s vanilkovým cukrem. Prosejte mouku s práškem do pečiva a vmíchejte ji do žloutkové pěny. Nakonec vmíchejte sníh.
Polovinu těsta vlijte do formy, do druhé poloviny vmíchejte kakao a zlehka vmíchejte do formy. Pečte asi 60 minut při 180 ºC.