Luštěniny bychom si měli dopřávat častěji, a to platí zvlášť v chladnějším počasí. Fazolový guláš (nebo hustou polévku, chcete-li) můžete připravit i bez masa.
Potřebujete
2 plechovky fazolí (bílé, červené)
200 g klobásy nebo uzeného masa
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 bramboru
1 malou plechovku rajčatového protlaku
majoránku
mletou papriku
pepř, sůl
olej
Postup
Na oleji krátce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a jeden nakrájený stroužek česneku. Pak přidejte nakrájenou klobásu nebo uzené maso a společně ještě krátce opečte.
Zalijte trochou vody, přidejte oloupanou bramboru nakrájenou na kostičky, rajský protlak (případně kečup), mletou papriku podle chuti, osolte, opepřete všechny ingredience a krátce povařte.
Do hotového guláše přidejte prolisovaný druhý stroužek česneku a majoránku. Rozdělte do hlubokých talířů a podávejte s chlebem.