S tímhle se můžete blýsknout na oslavě, nebo servírovat košíčky jako luxusní předkrm.
Suroviny
1 lžíce olivového oleje
6 větších žampionů
2 stroužky česneku
sůl a pepř
250 g listového těsta
3 vejce
125 ml mléka
80 g lučiny
8 snítek tymiánu
mix listových salátů
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Olej rozpálíme v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidáme houby, česnek, sůl a pepř a opékáme 4–5 minut. Dáme stranou.
Těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka o průměru 15 cm a vyložíme jimi menší zapékací misky. Na dno rozdělíme houbovou směs, navrch lučinu a zalijeme směsí vajec a mléka.
Ozdobíme vždy dvěma snítkami tymiánu a dáme péct na 25–30 minut. Podávejte se salátem zastříknutým olejem.
Tags :
košíčky