Pokud k vám míří nečekaná návštěva, vsaďte na vynikající sladkou a bleskově hotovou buchtu.
Suroviny
3 vejce
150 g pískového cukru
1 balení vanilkového cukru
100 ml slunečnicového oleje
100 ml vody
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
1 lžička instantní kávy
1 lžíce rumu
3 lžíce meruňkového džemu
mouka a tuk na formu
Postup
Žloutky ušlehejte s oběma cukry a olejem. Přilijte vodu, přisypte mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělte na tři části. Do jedné vmíchejte kakao, kávu a rum, do druhé meruňkový džem, a poslední část nechte světlou.
Do vymazané a vysypané formy na chlebíček nalijte postupně všechna tři těsta a vidličkou těsto spirálovitě projeďte, aby se promísila.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 35 minut.