Dají se připravit z různých druhů mouky, můžete je dochutit sýrem, kořením nebo je i zabalit do šunky.
Ingredience
250 g másla
250 g tvarohu
250 g hladké mouky
1 vejce
sůl
seznamová semínka
kmín
mák
olej
Postup
Smíchejte máslo, tvaroh a mouku a vše dobře propracujte. Z těsta pak vyválejte tenkou placku, kterou nakrájejte na asi půl centimetru široké proužky.
Plech si vymažte máslem a dejte na něj proužky asi 2 cm od sebe. Potřete je rozšlehaným vajíčkem a posypejte podle chuti solí, mákem, sezamem nebo kmínem.
Fantazii se meze nekladou, můžete použít i strouhaný sýr nebo šunku či slaninu. V troubě pečte slané tyčinky dorůžova při teplotě 170 °C, přibližně po dobu 15 minut.
Náš tip
Skvělý je i recept s mozzarellou a bazalkou. Postup je stejný, jen s tím, že výslednou směs zabalíte přímo do tyčinek. Ty se pak budou přímo rozplývat na jazyku.