Domácí pečivo chutná vždy nejlépe!
Suroviny na 1 várku
250 ml mléka
2 vajíčka
1 lžič. guaranové gumy
4 lž. oleje
½ lžič. psyllia
2 lžič. cukru
2 lžič. soli
450 g bezlep. mouky
½ kostky droždí
Postup
Z trochy vlažného mléka a mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. V míse smícháme ostatní ingredience, přidáme kvásek a důkladně propracujeme těsto. Dáme vykynout.
Po vykynutí těsto propracujeme na vále, vytvoříme z něj bochánky nebo umotáme rohlíky, dáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30–40 min. Poté pomašlujeme vodou, navrch třeba můžeme dát anglickou slaninu, sýr nebo sezamová semínka. Pečeme ve vyhřáté troubě při asi 180 °C asi 15 až 20 minut.
Tags :
bulky