Nedělní oběd jako vyšitý!
Suroviny na 1 porci
1 králičí stehno
30 g bílé cibule
7 g másla
2 stroužky česneku
sůl
Na špenát
150 g mraženého špenátu
7 g másla
20 g cibule
1 stroužek česneku
sůl
Postup
Omyté králičí stehno osolíme a vložíme do pekáčku. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na plátky česnek a kousek másla. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 180 °C. Pečeme asi 2 hodiny za občasného podlití. Asi 30 minut před koncem, poklici sundáme a dopečeme.
Během pečení králíka si připravíme špenát. Pokrájíme si cibuli nadrobno a v hrnci na malém kousku másla ji zpěníme.
Přidáme mražený špenát, prolisovaný česnek, osolíme a dusíme, dokud se nám všechna voda neodpaří. Můžeme společně s králíkem podávat.