Suroviny
2 jehněčích kotletek (po 70 g)
1 ks cibule
400 g zeleného chřestu
100 g malých rajčátek
300 ml vývaru
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
1 lžička grilovacího koření
1 lžička vegety
sůl
špetka sušeného oregana
Postup
Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme. Vyndáme ho a uchováme v teple.
Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli, hladkou mouku, orestujeme, zalijeme vývarem a necháme 10 minut povařit. Potom dáme zpět opečené kotletky, přiklopíme a asi 6 minut ještě podusíme. Chřest oloupeme, očistíme, dáme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.
Chřest nakrájíme na delší špalíčky a rajčátka překrojíme na polovinu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu, kterou krátce ohřejeme, dochutíme vegetou a podáváme s kotletkami.