Tradiční mexický pokrm, ale tentokrát ve vašem podání.
Suroviny na 4 porce
1 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
450 g mletého krůtího masa
2 stroužky česneku (i víc)
1 lžička mletého chilli
1 lžička mletého římského kmínu
120 ml rajčatové omáčky
120 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
K podávání
kukuřičné placky tacos
Postup
Olej rozehřejeme v nepřilnavé pánvi při středně vysoké teplotě. Vsypeme cibuli a smažíme ji 2 minuty. Přidáme mleté maso a česnek, osolíme, opepříme a opékáme, maso přitom rozdělujeme vařečkou.
Opékáme asi 5 minut, až bude propečené. Přidáme chilli, římský kmín, papriku, rajčatovou omáčku a vývar. Při mírné teplotě vaříme asi 5 minut, až omáčka zhoustne. Podáváme v přeložených plackách tacos a můžeme zakápnout i smetanou.