Máme pro vás recept na pochoutku, kterou si můžete vychutnat při večerním posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají malé překvapení.
Ingredience
1 kg brambor
6 cm čerstvého křenu
100 ml mléka
150 g hladké mouky
sůl, drcený kmín
2 vejce
6 stroužků česneku
1 lžíce majoránky
olej na smažení
olomoucké tvarůžky
naložená zelenina k podávání
Postup
Brambory oškrábejte a nastrouhejte první polovinu nahrubo, aby vznikl nadýchaný objem, a druhou polovinu najemno, pro dobrou soudržnost.
Pokud se vám na dně mísy usadilo trochu vody, slijte ji a do nastrouhaných brambor vmíchejte nastrouhaný křen, mouku, mléko, sůl, kmín, vejce, prolisovaný česnek a majoránku.
Těsto by mělo mít takovou hustotu, aby se hezky táhlo. Pokud nemáte problém s ochutnáváním syrového těsta, klidně to udělejte. Myslete při dochucování na to, že tvarůžky jsou dost slané.
Na pánvi rozpalte olej. Do něj sběračkou lijte placičky o něco větší, než je průměr tvarůžku. Na každou placičku položte tvarůžek, mírně ho vmáčkněte do těsta a shora ho přelijte další vrstvou bramborového těsta. Smažte z obou stran dozlatova.