TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Možná by vás nenapadlo spojovat čokoládu zrovna s vínem, ale až ochutnáte tento originální a delikátní „svařák“, budete nadšeni. V Polsku ho například prodávají na vánočních trzích.

Potřebujete

500 ml vody
750 ml červeného vína
400 g cukru krupice
100 g kakaa
2 kousky celé skořice
4 hvězdičky badyánu
8 hřebíčků
250 g tmavé 70% čokolády
2 mandarinky nebo pomeranče
1 větvičku rozmarýnu

Postup

Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, kakao, na kousky nalámanou čokoládu, skořici, badyán a přiveďte v hrnci až téměř k varu. Pak stáhněte z ohně a míchejte tak dlouho, dokud se všechna čokoláda nerozpustí.

Mandarinky nebo pomeranče nakrájejte na čtvrtiny, vložte je do čokoládové směsi, přidejte větvičku rozmarýnu a nechte 10 minut odstát.

Poté do nápoje dolijte červené víno a společně vše znovu na mírném ohni zahřejte. Nalijte do hrníčků nebo sklenic.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články