Jemný moučník z dýně Hokaido, oříšků, skořice a zázvoru, s tvarohovou čepičkou.
Suroviny na 10 porcí
250 g hladké mouky
150 g třtinového cukru
220 g rozpuštěného másla
350 g dýně Hokaido
100 g vlašských ořechů
3 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 lžičky skořice
špetka soli
pečicí papír
Na krém
250 g plnotučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce změklého másla
2 lžíce moučkového cukru
Postup
Dýni očistěte, zbavte semínek, nakrájejte na kusy a dejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 20 minut.
Vejce prošlehejte s cukrem a máslem. Mouku smíchejte se sodou, práškem do pečiva, skořicí a špetkou soli. Obě směsi spojte a nakonec zašlehejte dýňové pyré a nasekané ořechy. Těsto nalijte do formy s pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 50 minut.
Ingredience na krém vyšlehejte a po vychladnutí koláč ozdobte.