Výborný vánoční punč si můžete vykouzlit i sami ve své kuchyni. Nevšední spojení rybízového vína a zázvoru vás nadchne a prohloubí magickou atmosféru přicházející zimy a Vánoc.
Ingredience
500 ml vroucí vody
200 ml Rybízáku nebo oblíbeného červeného vína
200 ml rumu
50 ml pomerančové šťávy
4 lžičky medu
1 lžičky sypaného černého čaje
20 g čerstvého zázvoru
5 ks hřebíčku
4 pomerančová kolečka na dozdobení
2 paličky skořice
Postup
Čajové lístky zalijte vroucí vodou a nechte 3 minuty louhovat. Poté čaj sceďte do menšího hrnce.
Nastrouhejte zázvor a vymačkejte z něj co nejvíce šťávy.
Do hrnce k čaji přilejte rum, Rybízáka a zázvorovou i pomerančovou šťávu.
Dochuťte medem, přidejte hřebíček a skořici.
Přiveďte k bodu varu, ale nevařte.
Horký punč nalijte do sklenice či plecháčku a dozdobte plátkem pomeranče nebo skořicovou paličkou.