TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Máme pro vás recept, podle kterého se vám švestková omáčka zaručeně povede. Zkuste ji i vy. Určitě si ji zamilujete.

Ingredience

200 g sušených švestek bez pecek
větší hrst rozinek
hrst vlašských ořechů a oloupaných mandlí
2 kolečka citrónu
2 svitky skořice
1 hvězdička badyánu
7 hřebíčků
3 lžíce švestkových povidel
1-2 lžíce rumu
4-5 lžic strouhaného perníku

Postup

Švestky a rozinky vyperte a nechte okapat. Do hrnce nalijte 1,5 litru vody a pak přidejte všechno koření, kolečka citrónu i s kůrou a švestky. Přiveďte k varu a povařte 15 minut.

Sceďte. Švestky pokrájejte a vraťte je do vývaru. Přidejte rozinky, rozlámané ořechy, mandle, povidla a vařte dalších 30 minut. n Do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník a povařte ještě 1520 minut.

Těsně před koncem vaření vmíchejte rum.

Tags : omáčka

Nenechte si ujít další zajímavé články