TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Přesněji snad nejoblíbenější české cukroví uvést ani nešlo.

Suroviny

250 g hladké mouky
450 g másla
200 g vlašských mletých ořechů
130 g cukru moučka
vanilkový lusk a cukr moučka na obalení

Postup

Do mísy nakrájíme na drobné kousky studené máslo z lednice, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme v tužší těsto podobné lineckému. Z hotového těsta tvoříme malé kuličky, které následně rukou rozválíme na válečky a z nich tvarujeme rohlíčky.

Rohlíčky pokládáme na plech s papírem a pečeme na 180° zhruba 10–12 minut (dle velikosti). Připravíme si moučkový cukr na obalení a přidáme do něj vanilkový lusk, který podélně rozřízneme a špičkou nože vyškrábneme drobounká semínka.

Ta následně smícháme s moučkovým cukrem. Jeden lusk velmi dobře ochutí přibližně 500 g cukroví. Rohlíčky obalujeme čerstvě upečené, ještě vlažné, protože tím do sebe část cukru vsáknou a budou ještě křehčí a lahodnější.

TIP

Náš recept je z vlašských ořechů, ale klidně je můžeme mixovat i s lískovými oříšky či mandlemi pro jemnější chuť.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články