TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nepečená varianta oblíbeného českého cukroví.

Suroviny

150 g piškotů
50 g vlašských ořechů
1 bílek
1 lžíce mléka
100 g moučkového cukru
60 g másla
2 lžíce kakaa

Krém

1 žloutek
60 g másla
1 lžíce rumu
50 g moučkového cukru
piškoty (cca 25 kusů)

Postup

Nejdříve si rozdrtíme piškoty a ořechy. Můžeme je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku. Přidáme prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněteme a připravíme měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidáme trochu mléka.

Těsto necháme odležet v lednici asi hodinu. Připravíme si krém. Změklé máslo utřeme se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně ředíme rumem. Spárujeme těsto a krém. Použít můžete rozevírací formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.

Formičku naplníme, ve středu necháme díru, naplníme krémem a přiklopíte piškotem. Skladujeme v lednici, před konzumací je necháme trochu povolit mimo chlad.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články