Piškotová roláda s nugátovým pudinkovým krémem je hříšně dobrá.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
100 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
80 g hladké mouky
10 g solamylu
1 lžíce moučkového cukru
Na krém
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru
3 lžíce nugety
100 g másla
Postup
Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru, vanilkovým cukrem a lžící horké vody do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravte sníh. Obě hmoty spojte a vmíchejte mouku se škrobem.
Těsto rozetřete na plech s pečicím papírem a poprašte moučkovým cukrem. Pečte 5 minut při 200 ºC. Horký korpus vyklopte na vlhkou utěrku a srolujte.
Z mléka, pudinku a cukru uvařte pudink. Až vychladne, vyšlehejte ho s máslem a nugetou.
Vychladlý korpus rozviňte, potřete 3/4 krému, stočte a povrch rolády ozdobte zbylým krémem.