Tradiční uzenářská značka Schneider zpracovala pro milovníky paštik klasický recept na Francouzskou paštiku z vepřových jater, s originální směsí koření, která paštice dodává jedinečnou jemnou chuť.
Velmi oblíbenou paštiku, která do portfolia produktů Schneider neodmyslitelně patří, si lze vychutnat s domácím jablečným čatní.
Ingredience
Bageta (bílá nebo se semínky)
Francouzská paštika Schneider
Čerstvá řeřicha ve vaničce
Jablečné čatní (500 ml sklenice)
750 g jablek, oloupaných a nakrájených
375 g třtinového cukru
200 g rozinek
330 ml jablečného octa
1 cibule
1 lžička hořčičných semínek
1 lžička mletého zázvoru
půl lžičky soli
Francouzská paštika Schneider se prodává v balení 300 gramů za doporučenou cenu 22,90 korun.
Postup
Nakrájená jablka nasypejte do hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience na čatní. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
Následně duste asi 30 až 40 minut na středním plamenu bez pokličky. Čas od času promíchejte, ať se vám nic nepřipálí.
Až bude omáčka hustá, lehce lepkavá, ale stále s kousky ovoce, sundejte hrnec z plotny. Po zchladnutí rozdělte do nádoby. Nakrájená kolečka bagety lehce opečte na grilovací pánvi.
Poté je namažte Francouzskou paštikou Schneider, přidejte trochu připraveného čatní a ozdobte řeřichou.