TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Můžete si je dopřát jako samostatnou vegetariánskou večeři, ale chutnají také jako příloha k masu.

Potřebujete

150 g hub (hřiby, žampiony, suchohřiby apod.)
2 ks šalotky
500 g brambor
mletý pepř
70 g zakysané smetany
50 ml vývaru
50 g tvrdého sýru
jarní cibulku
pažitku
petržel na posypání
sůl

Postup

Houby důkladně očistěte a nakrájejte na plátky, šalotky nasekejte najemno. Brambory oloupejte a nakrájejte na poloviny nebo na plátky.

Houby, brambory a šalotku promíchejte, vložte do mělké zapékací mísy, ochuťte pepřem a přelijte smetanou smíchanou s vývarem. Povrch posypejte nastrouhaným sýrem.

Zapečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut. Nakonec ozdobte nasekanou jarní cibulkou, pažitkou nebo petrželkou a podávejte.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články