TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vysoký roštěnec, ač minutkové maso, je o něco prorostlejší, a tak se na roastbeef používá roštěnec nízký. Plátky masa musí mít uprostřed růžovou barvu.

Suroviny na 4 porce

1 kg nízkého roštěnce
100 ml oleje
200 g plnotučné hořčice
sůl, celý pepř

Postup

Maso odblaníme, zformujeme z něj váleček a kuchyňským provázkem ho pečlivě stáhneme. Pak ho důkladně posolíme a na rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme.

Maso potřeme hořčicí, posypeme pepřem a pečeme při 140 °C alespoň 3 hod. Potom ho vyndáme z trouby a na 30 min přikryjeme alobalem. Krájíme ho na plátky a podáváme s opečenými bramborami.

 

Tags : roastbeef

Nenechte si ujít další zajímavé články