TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V tomto receptu hraje celer prim a výsledný pokrm je pak naprosto dokonalý. 

Ingredience

600 g celeru a brambor
2 lžíce olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů
cherry rajčátka

Postup

Celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakápněte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte.

Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty.

Hotové knedlíčky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a rajčátka a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypejte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články