TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V tomto receptu hraje celer prim a výsledný pokrm je pak naprosto dokonalý. 

Ingredience

600 g celeru a brambor
2 lžíce olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýra
hrstka vlašských ořechů
cherry rajčátka

Postup

Celer nakrájejte na kusy a  dejte do pekáče. Zakápněte olejem a  pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a  slijte je. Oloupejte je a mírně zchladlé nastrouhejte.

Osolte a  opepřete. Přidejte vychladlý a nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a  vejcem a  na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.Těsto rozdělte na 4 části a  z  každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody. Vařte 2 až 3 minuty.

Hotové knedlíčky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte omytý a osušený špenát a rajčátka a  nechte zavadnout. Rozdělte na talíře, posypejte rozdrobeným sýrem a nasucho orestovanými ořechy.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Stylový pobyt v zahradě
rezidenceonline.cz

Stylový pobyt v zahradě

Funkčnost, odolnost, uživatelský komfort, v neposlední řadě...
Pouť Českého Anděla: Další ročník je za dveřmi
epochanacestach.cz

Pouť Českého Anděla: Další...

Když se řekne pouť, mnoho lidí si nejspíš...
Zrak jako okno do budoucnosti: Jak oči mohou odhalit demenci roky před diagnózou?
21stoleti.cz

Zrak jako okno do budoucnosti:...

Demence souvisí se ztrátou...
Veselé plstěné!
panidomu.cz

Veselé plstěné!

Plsť je skvělým materiálem pro sváteční dekorace....
Nos jako osobní identifikátor
epochaplus.cz

Nos jako osobní identifikátor

Lidský nos dokáže rozlišit bilion různých vůní a...
Před smrtí myslel na obětování kohouta: Záhada posledních slov filozofa Sókrata
enigmaplus.cz

Před smrtí myslel na obětování...

Bylo o něm řečeno, že snesl...
Síla kaviáru v nové dimenzi: La Prairie představuje Skin Caviar Hydro Emulsion
iluxus.cz

Síla kaviáru v nové dimenzi:...

La Prairie otevírá novou...
Skypool Dubai: plavba mezi mrakodrapy
epochalnisvet.cz

Skypool Dubai: plavba mezi...

Dubajskou zátoka Bussiness Bay brzy získá...
Bojím se, co bude  s vnoučaty!
skutecnepribehy.cz

Bojím se, co bude s vnoučaty!

Mám dvě děti, syna a dceru. Vždy jsem byla...
Zbrklý kurýr zavařil horlivému diplomatovi
historyplus.cz

Zbrklý kurýr zavařil...

Prohlídky na hranicích jsou tentokrát zvlášť...
Zeleninový salát s kuřetem
nejsemsama.cz

Zeleninový salát s kuřetem

Vařené kuřecí maso bez kůže je naprosto dietní a tento vietnamský...
Margita překvapil: Šperky po Hance putují dál – komu je dal?
nasehvezdy.cz

Margita překvapil: Šperky po...

Od smrti zpěvačky Hany...