Jelení maso patří mezi labužníky vyhledávaná masa kvůli své nezaměnitelné chuti, vůni a červenohnědé barvě.
Ingredience
400 g jelení roštěné
drcený jalovec
pepř, sůl, olej
Na omáčku
2 lžíce naloženého zeleného pepře
hrst lišek z lesa
100 ml bílého vína
150 ml smetany
kousek másla
sůl
Postup
Maso nakrájejte na plátky, cca 2 cm vysoké, potřete je lehce olejem a posypejte drceným jalovcem a pepřem. Nechte hodinu odležet při pokojové teplotě.
Vhodnou pánev rozpalte na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečte z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjměte a udržujte teplé.
Do výpeku přidejte kousek másla a na něm orestujte lišky, nemusíte dlouho, tak 5 minut.
Přidejte zelený pepř, víno, nechte trochu odpařit a nakonec vlijte smetanu. Prohřejte a dochuťte. ν Maso osolte až nyní, naservírujte a podávejte s omáčkou. A vhodnou přílohou.
Něco navíc
Steaky můžete podávat i bez houbové omáčky, záleží jen na vaší chuti. Klidně je možné si k nim dát jinou omáčku, kterou máte k masu rádi.