Roztrhaná palačinka podávaná s ovocným rozvarem nebo rozinkami.
Suroviny na 4 porce
6 vajec
370 ml mléka
200 g hladké mouky
3 lžíce cukru krystal
1vanilkový cukr
2 lžíce rozinek namočených v rumu
špetka nastrouhané kůry z citronu
špetka soli
máslo
moučkový cukr a mletá skořice na posypání
Postup
Žloutky, mléko, citronovou kůru, vanilkový cukr a mouku vymíchejte do hladkého těsta. Z bílků, cukru a soli ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
V pánvi rozpusťte máslo a vlijte do ní těsto. Po minutě posypte rozinkami. Až palačinka zezlátne, obraťte ji a smažte 6 minut.
Vidličkami roztrhejte palačinku na kousky a posypte hoblinkami másla, skořicí a cukrem, který nechte zkaramelizovat.
Tags :
trhanec