TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Cuketové chipsy

Předehřejeme troubu na 210 °C. Plech si důkladně vyložíme pečicím papírem, případně ho můžeme ještě postříkat olejem ve spreji, ale není to nutné. Z cuket odkrojíme konce a nakrájíme zeleninu na centimetrové plátky. V míse si prošleháme dva bílky.

V druhé míse pak promícháme 2/3 hrnku strouhanky, dále 1/3 hrnku parmazánu, přidáme pár snítek lístků tymiánu, sůl, pepř a případně kajenský pepř, kdo má rád ostřejší jídla.

Kolečka cukety nejprve obalíme v rozšlehaném bílku z obou stran, poté je přemístíme do mísy se strouhankou, obalíme je z obou stran a ochucenou strouhanku na ně lehce přimáčkneme.

Obalená kolečka cuket si pěkně rozložíme v jedné vrstvě na připravený plech, můžeme je ještě zastříknout olejem ve spreji, poté vložíme do trouby a pečeme zhruba 20–25 minut, až budou chipsy upečené krásně dozlatova a dokřupava.

Rychlá polévka

Na olivovém oleji zpěníme cibulku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené 3 brambory a 1 cuketu (tu loupat nemusíme). Přisypeme sůl, kari a zalijeme vodou jen asi 2 cm nad okraj zeleniny (aby polévka nebyla moc řídká).

Povaříme doměkka, poté vše ponorným mixérem rozmixujeme na krém. Přilijeme 1 zakysanou smetanu, bylinky, krátce povaříme a servírujeme. Tato polévka chutná výborně nejen v teplé formě, ale osvěží i ve studené variaci.

 

 

Tags : chipsy

Nenechte si ujít další zajímavé články