Chuť a vůně jahod v téhle báječné jemně růžové roládě vás určitě dostane.
Potřebujete
4 vejce
4 lžíce cukru
2 lžíce oleje
3 lžíce jahodového mléka
7 lžic hladké mouky
1 lžičku kypřicího prášku
špetku soli
Krém
500 ml smetany ke šlehání
2 balíčky vanilkového cukru
200 g jahod
Postup
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků a poloviny cukru vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vymíchejte s druhou polovinou cukru a jahodovým mlékem. Do žloutkové směsi prosejte mouku s kypřicím práškem a solí a promíchejte. Pak zlehka zapracujte sníh.
Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 160 °C 12–15 minut. Čistou utěrku poprašte cukrem, vyklopte na ni upečený plát a opatrně ho srolujte tak, že utěrku zavinete do rolády, a dejte vychladnout.
Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Plát rozviňte a potřete po celé ploše krémem. Opatrně zaviňte do rolády a přendejte na podnos. Povrch můžete ozdobit kousky jahod, šlehačkou a před podáváním dejte ještě na hodinu vychladit do lednice.